Dit item mag niet ontbreken in je garderobe. Het is één van de basisstukken van je kledingkast. Je kan het op veel manieren dragen; casual, stoer, classy…Een zoektocht naar een goede jeans kan soms een dilemma zijn.Hier een aantal tips om de perfecte jeans te vinden.

Pas op met stretch.

Probeer er één te vinden met niet teveel stretch, dit loopt uit, en je krijgt er de bekende ’ flubberknieeën’ van. Dat ziet er niet flatteus uit! Lees dus goed het etiket! Een jeans met 2% elastan/lycra is voldoende. Het zit fijn, blijft in model en je figuur komt optimaal tot zijn recht.

Een hoge taille

Een hoge taille houdt de eventuele love-handles binnenboord en je heb geen last van je slip die boven je broek uitsteekt.

De maat.

Een jeans loopt uit. Dus pas altijd je jeans voordat je hem koopt. Een jeans moet gelijk lekker zitten en niet knellen in je kruis. Koop hem dus nooit te groot, liever iets te klein.

De kleur.

Ben je wat steviger op je bovenbenen, neem dan een jeans met een egale wassing. Het liefst in een donkere kleur. Een jeans met lichte vlakken, horizontale lijnen en scheuren zal een voller figuur niet goed doen, een slank figuur daarentegen kan hier zijn voordeel uithalen.

Let op de kontzakken.

Heb je platte billen zorg er dan voor dat de zakken leuke applicaties hebben of klepzakken, dat geeft iets meer vorm aan je billen. En vermijd zakken die te laag geplaatst zijn! Heb je ronde billen, zorg dan dat je let op de naad. De bekende V-vormige naad, deze naad zorgt ervoor dat je billen er ronder en gelift uitzien. Ook moeten zakken hoog en niet te ver uit elkaar liggen, want dan lijken je heupen breder!

Denk ‘out-of-the box’.

Pin je niet vast aan dat ene model! Probeer eens een ander model. Tegenwoordig mag de flare-jeans weer gezien worden, leuk met mooie hakken eronder! Neem de tijd om te passen. Om de perfecte jeans te vinden is het passen, voelen en goed kijken.

De shape jeans.

Brede heupen, ronde billen of juist zo recht als een plank. Bepaalde merken hebben voor elk type figuur een passende jeans. Neem Levi’s bijvoorbeeld, zij hebben de ‘Curve ID’ lijn. Voor 3 verschillende type rondingen is er een passende jeans. H&M heeft trouwens ook een shaping-lijn die perfect zit!

PERSOONLIJKE UITSTRALING<br>       <span>COMMUNICATIE</span><br>       COACHING & TRAINING logo-while

Blog